niedziela, 17 kwietnia 2011

Zupa wiosenna w 15 min!

Danie No 2 z mojej kuchni eksperymentalnej to Zupa wiosenna :) W sam raz na taki czas! Jak zwykle u mnie: szybko, ale ponadto smacznie i zdrowo :) Przepis poniżej.


Czas przygotowania: ok. 15 min

Kaloryczność: mała

Składniki:
- warzywa mrożone, np. ulubiona mieszanka na zupę
- makaron, np. spaghetti
- kostka rosołowa
- przyprawy: czosnek, pieprz, inne wg uznania



Przygotowanie:

1. MAKARON => ugotować; ja miałam akurat spaghetti, ale może być inny ;)

2. WARZYWA MROŻONE => gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej. 

W tym samym czasie gotujemy w jednym garnku makaron, w drugim - warzywa. Po ok. 10-12 min. odcedzamy makaron i wrzucamy do garnka z ugotowanym warzywami. Doprawiamy czosnkiem, pieprzem lub innymi przyprawami, mieszamy i... SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz